У школе № 3 г. Астраўца адбыўся чэлендж «Любімыя стравы беларусаў», прысвечаны Міжнароднаму дню роднай мовы.
Традыцыі кухні беларусаў сыходзяць каранямі ў сівую мінуўшчыну. Шматлікім рэцэптам ужо не адно стагоддзе.
Прывабнасць традыцыйнай ежы беларусаў заключаецца ў яе садзейнічанні здароваму ладу жыцця, даступнасці, рацыянальнасці спосабаў перапрацоўкі і захоўвання асноўных прадуктаў.
Удзельнічаючы у чэленджы нашы сем’і паказалі, что яны сапраўдныя беларусы і захоўваюць традыцыі беларускай кухні.
Вольга Станіславаўна АЎГУСЦІНОВІЧ,
намеснік дырэктара па выхаваўчай рабоце,
г. Астравец, школа № 3.